ĐAKIĆ IPAK ZADOVOLJAN

'Priznajemo, pobijedili su, no izbori su bili neravnopravni'

14.12.2011 u 16:29

Bionic
Reading

Županijski ogranak HDZ-a u srijedu je u Virovitici na konferenciji za novinare komentirao rezultate izbora na kojima su u IV. izbornoj jedinici dobili oko 23 posto glasova

'Priznajemo koaliciji da su pobijedili, mi im čestitamo. To je volja građana koja je neosporna. Ipak, teško je razumjeti takvu volju građana koja se dogodila u Virovitičko-podravskoj županiji s obzirom na to da smo cijelo ovo vrijeme bespoštedno radili u njihovu interesu', kazao je Josip Đakić, predsjednik županijskog ogranka stranke. Dodao je da su rezultatima izbora, s obzirom na uvjete u kojima je kampanja vođena, u HDZ-u zadovoljni.

'Ako ćemo objektivno, ova kampanja zbog neprestanog curenja iskaza istraga i medijskog linča koji je konstantno bio tu, uopće nije vođena u normalnim uvjetima i bila je na rubu legitimnosti. Moramo priznati da su ovi izbori bili neravnopravni', smatra Đakić koji je dodao da političkim pobjednicima čestita, ali im i iskreno poručuje da u njihovu dosadašnjem radu na županijskom području nije pronašao pozitivne rezultate.

'Ja ne prepoznajem što su to dobro učinili u ovom vremenu, osim stalne kritike kojom su se osvrtali na dobar rad koji je odrađen', kazao je Đakić.

HDZ-ovci su istaknuli da im nakon državnih izbora predstoji vrijeme unutarstranačkih promjena te da će mjesto dati mladim i perspektivnim članovima. O ostavkama na mjesta u stranci zbog rezultata na izborima ne razmišljaju, rekli su te istaknuli da od nove vlade očekuju korektan odnos i potporu.

'Tražimo potporu za one projekte koje smo počeli i koji su važni za ovu sredinu. Oni ne smiju biti predmet političkog prepucavanja', istaknuo je Ivica Kirin, virovitički gradonačelnik i predsjednik gradskog ogranka stranke.