SLABA PROMOCIJA HRVATSKE

Medije u EU nije zanimala Sanaderova turneja

03.12.2008 u 12:06

Bionic
Reading

Proteklog tjedna, premijer Sanader otišao je na malu europsku turneju. U svrhu približavanja EU i promocije u Europi, posjetio je Nizozemsku, Švedsku, Njemačku i Austriju.

No zapadne medije nije osobito zanimala međunarodna aktivnost hrvatskoga premijera. Prema podacima dostupnima na internetu, Sanaderov boravak u Nizozemskoj te susrete s nizozemskim premijerom i kraljicom nizozemski mediji nisu popratili ni slovcem. Tek malo bolje prošao je u <b>Švedskoj</b> i <b>Austriji</b>.

Sanaderov boravak u Švedskoj zabilježen je na službenim stranicama švedskih vladinih ureda te na blogu <b>Carla Bildta</b>.

Austrijska pučka stranka (ÖVP) svog počasnog gosta na stranačkoj konvenciji, na službenim stranicama stranke, predstavila je dvjema nepotpisanim fotografijama te dvama citatima članova stranke koji Sanaderu zahvaljuju za dolazak, dok se mediji nisu osvrtali na taj posjet, otkriva Nacional.

U Njemačkoj također nije dobio prevelik publicitet. Premijerov govor u Essenu zabilježen je na dvama mjestima dostupnima internetskom pretraživaču Googleu.

NRWTV je prenio Sanaderov govor s Političkog foruma Ruhr, a portal derwesten.de najavio je njegovo sudjelovanje i govor.