KOSOR O 'POLITIČKOM SKANDALU'

'Kredit Coningu pokazuje kako će vladati Kukuriku'

13.12.2011 u 20:34

Bionic
Reading

Predsjednica HDZ-a i tehnička premijerka Jadranka Kosor ocijenila je političkim skandalom to što je Coning, čiji je osnivač predsjednik HNS-a Radimir Čačić, dobio kredit od Croatia osiguranja dva dana prije parlamentarnih izbora te ustvrdila da taj slučaj pokazuje da će Kukuriku koalicija vladati primjenjujući dvostruka mjerila

'Svakako se radi o potvrdi o načinu na koji Kukuriku koalicija misli vladati Hrvatskom. Dakle, prema dvostrukim mjerilima - jedna trebaju vrijediti za njih, druga za sve ostale. To je dakako politički skandal', rekla je Kosor u izjavi za Novu TV, napominjući da očekuje očitovanje Croatia osiguranja.

Međutim, iz CO su poručili da ne mogu komentirati detalje poslovnihodnosa s partnerima, ali i istaknuli da je u tom kao i u svim drugimslučajevima Croatia osiguranje poštovalo propise, proceduru i osiguranjepovrata plasiranih sredstava, koji su osigurani bankovnom garancijom.

Podsjetimo, prema pisanju medija, varaždinska tvrtka Coning, čiji je Čačić jedan od osnivača, dva dana prije parlamentarnih izbora od CO dobila je kredit od četiri milijuna kuna uz povoljnu kamatu od sedam posto iako je tvrtka u dugovima.

Čačićeva predstavnica za odnose s javnošću Ankica Mamić rekla je da Radimir Čačić od 2000. godine nema vlasničke veze s Coningom jer je tad svoja vlasnička prava prenio na odvjetnički ured te da nikad nije bio većinski vlasnik. Croatia osiguranje kao jamstvo za taj kredit dobilo je jamstvo banke temeljem založnog prava na Coningovom hotelu u Trakošćanu, kazala je Mamić, a u Coningu ističu da u trenutku dobivanja kredita tvrtka nije bila u blokadi.