BANDIĆ NAKON IZBORNOG FIJASKA

Povrat novca svima koji su platili vrtiće više od 300 kuna

Bionic
Reading

Svima koji su u 2011. godini uplaćivali iznose više od 300 kuna za vrtiće, vrtićki računi bit će umanjeni u 2012. godini, najavio je Milan Bandić na svojem Facebook profilu, a gostujući u središnjem HTV-ovom 'Dnevniku' zagrebački gradonačelnik odbacio je prozivku oko GUP-a na svoj račun te ustvrdio da nije doživio izborni fijasko

'Postoje utakmice koje dobivate i koje gubite', rekao je Bandić, koji smatra da se 'nije preračunao'. Kaže, 'četiri puta je dobio, a dva puta izgubio. Dobio je u gradu Zagrebu, a izgubio na predsjedničkim i parlamentarnim izborima', pa smatra 'očitim da birači u Zagrebu misle drukčije od onih na državnoj razini'. A upravo će birači odlučiti o njegovoj političkoj karijeri. Kad odluče da je završi, završit će je, kazao je gostujući u središnjem HTV-ovom 'Dnevniku'.

Što se tiče cijena u zagrebačkim vrtićima, Bandić je ustvrdio da je popustio jer Zagrebačka skupština osam mjeseci nije prihvaćala njegov prijedlog socijalne pravednosti kod određivanja cijene. Ranije danas, kako piše Večernji list, zagrebački gradonačelnik je kazao, a isto i objavio na svom Facebook profilu da će svi oni koji su u 2011. godini uplaćivali iznose više od 300 kuna za vrtiće dobiti povrat novca, odnosno bit će im umanjeni vrtićki računi za 2012. godinu.

Kazao je da će u 2012. godini vrtići stajati 300 kuna za sve i dodao da će mu ostati velik ožiljak na srcu zbog te nepravde. 'Politika nije umjetnost, moj prijedlog nije prošao, ali ne mogu se zbog toga ubiti niti se želim ubiti. Što je, tu je, idemo dalje', kazao je Bandić, a prenosi Večernji list.

Prilikom Bandićevog gostovanja na HTV-u bilo je govora i o učestalim promjenama Gradskog urbanističkog plana, čak 259 izmjena. Dok ga optužuju da je zagrebački prostorni plan mijenjan nelegalno, odnosno da ispravci nisu prošli proceduru u Skupštini, Bandić je ponovio svoje tvrdnje da Grad Zagreb nije oštećen i da je miran u vezi toga, a smatra i da se guše investicije.