PROSVJED U PUČIŠĆIMA

Počeo generalni štrajk u Jadrankamenu

12.12.2011 u 15:27

Bionic
Reading

Radnici Jadrankamena započeli su generalni štrajk u Pučišćima te traže suspenziju otkaza za 28-oricu kolega, ali i odlazak uprave. Od svojih zahtjeva ne odustaju sve do njihovog ispunjenja

Generalni štrajk radnika tvrtke Jadrankamen počeo je danas, točno u 11 sati, i trajat će do ispunjenja zahtjeva. Proizvodnja je potpuno zaustavljena

'Sve dok se ne ispune ranije objavljeni zahtjevi upravi o suspenziji otkaza za 28 radnika ne odustajemo od štrajka', potvrdio je Tonćo Drpić, čelnik Nezavisnog sindikata Jadrankamena.

Uz zahtjev za suspenzijom otkaza, na koji uprava dosad nije reagirala, pridodan je i zahtjev za smjenom direktora Vedrana Vidovića i svih čelnih ljudi Jadrankamena.

Pokušaji da se dođe do direktora Vidovića nisu uspjeli, a radnici tvrde da danas nije na Braču, već u Zagrebu.

Sindikalni čelnik Tonćo Drpić upozorio je da su u upravnu zgradu dovedeni unajmljeni zaštitari s kojima su radnici imali problema.

Radnici koji su počeli štrajk blokirali su ograde tvrtke, proizvodnja je zaustavljena, a okupljeni su u dvorani Porat u Pučišćima, gdje će se zadržati do kraja radnog vremena.

'Štrajk se nastavlja i odstupanja nema. Tražimo da se povuku otkazi i da uprava podnese ostavku', jasan je bio sindikalni čelnik.