PRANJE RUKU

'SDP -ovci tvrde da ne stoje iza pokušaja kupnje Novog lista'

09.12.2011 u 17:03

Bionic
Reading

Je li istaknuti SDP-ovac Slavko Linić stajao u pokušaju preuzimanja Novog lista od strane devet tvrtki pod nazivom Ri –novine od navodnog glavnog aktera priče još nema ni glasa. No zato se na tu temu oglašavaju njegovi stranački kolege iz Rijeke.

Zlatko Komadina i Vojko Obersnel tako u glas, na konferenciji za medije u Rijeci, kažu da iza toga nema politike, osobito SDP-a, ali Komadina je dodao da se ovaj lokalni list svakako treba odvojiti od vlasničke strukture Dioki grupe.

'Interes je ovoga kraja da gospodarstvo bude u vlasničkoj strukturi novina ovog kraja', rekao je Komadina.

Nekako istovremeno za zagrebačkoj konferenciji za novinare Željko Jovanović ističe da 'SDP nikada neće vršiti nigdje nikakve pritiske jer smatramo da je za pravedno društvo ključna sloboda medija'.

Također napominje da 'ne samo Novi list, nego svi mediji u Hrvatskoj moraju imati kvalitetnog vlasnika, čiji će zadatak biti novinarima osigurati da rade svoj posao bez autocenzure i cenzure. Mediji su čuvari demokracije i vršiti bilo kakav pritisak na medije nije nešto što je u biti ove nove Kukuriku vlasti', zaključio je Jovanović.