DIP MU NIJE UVAŽIO PRIGOVOR

Dobio 40 glasova, a u stožeru imao 60 članova

08.12.2011 u 16:53

Bionic
Reading

Državno izborno povjerenstvo danas je kao neosnovan odbilo i prigovor Seada Brace Hasanovića iz Zagreba, kandidata za zastupnika nacionalnih manjina na parlamentarnim izborima, i nije udovoljilo njegovu zahtjevu da se zbog sumnje u nepravilnosti tijekom izbora oni ponove u XII. izbornoj jedinici i ponovno prebroje glasovi na biračkim mjestima u toj jedinici

DIP je danas priopćio da je prije dva dana zaprimio prigovor Seada Hasanića, kandidata za zastupnika austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjine, koji je upozorio na nepravilnosti tijekom prebrojavanja glasova.

Naveo je da je u njegovom izbornom stožeru bilo 60 članova što se, ustvrdio je, ne poklapa s krajnjim ishodom rezultata izbora, zbog čega smatra da je glasanje bilo netransparentno te je od DIP-a zatražio ponavljanje izbora u XII. izbornoj jedinici. Hasanović je, naime, dobio samo 40 glasova.

DIP je ocijenio da 'uopćeni navodi' podnositelja prigovora ni u kojem pogledu ne dovode u sumnju zakonitost rada biračkih odbora te je neopravdan ocijenio njegov zahtjev za ponovnim prebrojavanjem glasova na biračkim mjestima.