ŽELJKO JOVANOVIĆ:

'Ukinut ćemo sve bezbrojne državne tajnike'

07.12.2011 u 15:39

Bionic
Reading

'Već se radi na pripremi strukture Vlade u kojoj će se ukinuti svi državni tajnici, kojih je bilo bezbroj, i po desetak u pojedinom ministarstvu, a postaviti samo po jedan zamjenik ministra', najavio je danas u Rijeci Željko Jovanović, istaknuvši da se i po tom prvom koraku vidi razlika između nove i prethodne Vlade RH

Uz postavljanje proračuna, tim će se potezom, rekao je Jovanović na posljednjoj press konferenciji u Rijeci, rezati svi nepotrebni troškovi koji su bili uspostavljeni samo radi političkog kadriranja i uhlebljivanja kadrova dosad vladajuće stranke, a njime će se pokazati da je došlo vrijeme za promjene i da ova vlast služi svim građanima Hrvatske u cilju podizanja kvalitete njihovih života.

'Zaista ne sumnjam da nakon osam godina neodgovornosti, korupcije i beznađa slijedi osam godina nove nade, kvalitetnijeg života, odgovornosti i društva bez korupcije', uvjeren je Jovanović te je s radošću izjavio da će Hrvatska pristupni ugovor s EU potpisati 9. prosinca, na dan Svjetskog dana borbe protiv korupcije.

'Građani su imali priliku birati između puta u prošlost, koji je nudila dosad vladajuća stranka i puta u budućnost, koji smo nudili mi. Najveći uspjeh ovih izbora je odabir građana jer pobjednik je Kukuriku koalicija, ali dobitnici su građani', poručio je, a građanima Istre i Kvarnera obećao je da će ključni projekt novog ministarstva zdravstva i znanosti biti klinički bolnički centri u Rijeci i Puli.

Zadovoljstvo povijesnom pobjedom koalicije SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a, koja je u 8. izbornoj jedinici osvojila čak 11 mandata, nisu krili ni Zlatko Komadina, Ivan Jokovčić, Nada Turina-Đurić i ostali izabrani zastupnici.

'Zoran Milanović i tim koji stvaramo će hrabro i odlučno voditi zemlju. Krizu treba zaustaviti pa iz nje izaći. Zbog stanja u gospodarstvu to neće biti jednostavno, međutim nema izgovora, odgovornost je na nama', rekao je istarski župan Ivan Jakovčić, koji se zalaže za decentralizaciju Hrvatske, a od Vlade i državne administracije očekuje podršku u istarskim, dosad zakinutim projektima.

HNS-ovci će popuniti tri ministarska mjesta

HNS-ovka Nada Turina-Đurić, iz čije će stranke tri čovjeka popuniti ministarska mjesta, a 40 posto žena je ušlo u Sabor, izjavila je da se građani vrlo često ponašaju odgovornije od pojedinih političara kad izlaze na izbore. Zahvalila se na datoj garanciji da će se stvari u Hrvatskoj pokrenuti u drugom, boljem smjeru.

'Dali smo najveći doprinos stvaranju saborske većine i stvorili uvjete za izbor efikasne i stabilne Vlade RH. Istra i Kvarner, regije koje su i dosad vukle razvoj RH, najrazvijenije su regije i to tako treba ostati', kazao je Zlatko Komadina i dodao da te regije, zbog ostvarivanja najvećeg dijela hrvatskog turizma, lučkog prometa, metaloprerađivačke i drvne industrije, imaju prioritete projekata nacionalne razine.

'Političke melodije Istre i Kvarnera postat će nacionalni festival', poručio je za kraj župan Primorsko-goranske županije, budući ministar mora, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina pa otvorio šampanjac.