11 ZASTUPNIKA IZ ISTRE I S KVARNERA

Komadina: Došlo je vrijeme za decentralizaciju!

07.12.2011 u 14:55

Bionic
Reading

'Hvala Istri i svim građanima s obje strane Učke na velikom povjerenju koje su ukazali Kukuriku koaliciji. Hvala ljudima koji su glasali da lijevi svjetonazor postane svjetonazor čitave Hrvatske', rekao je na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare u sjedištu IDS-a u Puli nositelj liste Kukuriku koalicije u 8. izbornoj jedinici, Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina

'Uvijek smo zadnji dolazili na red, pulska i riječka bolnica su među najzapuštenijima što se opreme tiče', kazao je Komadina, obećavši da će se investirati u bolnice, a također i u oba sveučilišta. 'Smatram da je u ove prostore potrebno još više ulagati kako bi, kao lokomotiva koja vuče razvoj, dali još više. Sada je došlo vrijeme i za decentralizaciju kako bismo napokon mogli upravljati svojim novcem', poručio je Komadina s konferencije za novinare kojoj su bili nazočni i zastupnici izabrani s liste Kukuriku koalicije u 8. izbornoj jedinici.

Istarski župan i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić istaknuo je neophodnu podršku Vlade za razvojne projekte ovih dviju Županija. 'Mi želimo ostati najbolji i želimo vući ovu zemlju naprijed. Uvjeren sam da uz podršku Vlade to i možemo učiniti', naglasio je Jakovčić, dodavši kako od buduće vlade očekuje da posebno veliku pozornost posveti prostorima Istre i Kvarnera jer 'lokomotive vuku naprijed, a ne zadnji vagoni'.

'Jedanaest predstavnika iz ove izborne jedinice donosi veliku prevagu Kukuriku koaliciji. To je potvrda da su građani prepoznali ono što smo im obećali Planom 21, ali i odražava njihovo zadovoljstvo načinom na koji se upravlja ovim dijelom zemlje koji smo pretvorili u najrazvijeniji dio Hrvatske', kazao je Jakovčić, koji se ovom prilikom još jednom zahvalio građanima što su u velikom broju glasali za Kukuriku koaliciju i izabrali promjene. Naime, istaknuo je da je upravo u 8. izbornoj jedinici Kukuriku koalicija ostvarila najbolji izborni rezultat.

Jakovčić je potvrdio da je Veljko Ostojić, kojeg je kandidirao IDS, budući ministar turizma, ali i da je ponudio 'još neke ljude koji bi mogli ući u izvršnu vlast na nižim razinama jer IDS ima pravo na jednog ministra', ne otkrivši o kojim se funkcijama i imenima radi.