RASPAD U HSLS-U

Žmegač najavio ostavku zbog izbornog neuspjeha

06.12.2011 u 16:28

Bionic
Reading

Gradonačelnik Kutine i prvi na listi HSLS-a za VI. izbornu jedinicu Davor Žmegač na današnjoj je konferenciji za novinare najavio ostavku na dužnost predsjednika Središnjeg vijeća HSLS-a zbog neuspjeha te stranke na parlamentarnim izborima 4. prosinca

Rekao je kako se 2013. godine neće ponovno kandidirati ni za gradonačelnika iako je za sadašnji mandat dobio potporu čak 73 posto birača.

Čestitajući izbornim pobjednicima, svoj je čin obrazložio pravilom demokratske prakse.

‘Bit je javne politike poslije neuspjeha podnijeti račun’, rekao je.

Naime, nakon mnogih godina Kutina je na ovim izborima imala priliku za svojeg zastupnika u Saboru, što ona i šire područje Moslavine s obzirom na regionalno, a osobito gospodarsko značenje zaslužuju, rekao je, dodajući kako, međutim, u gradu Kutini, dakle u vlastitoj sredini, za ulazak u hrvatski parlament nije dobio dovoljno glasova, dok je lista Kukuriku koalicije, a na kojoj nije bilo nijednog kandidata iz Kutine, dobila gotovo 40 posto glasova.

‘Građani su prepoznali da će njihove potrebe u sabornici i terenskim radom, za razliku od programa koji sam ponudio, bolje zastupati, primjerice, izabrani Siščani, pa čak i iz Trogira, i to treba poštovati’, prokomentirao je Žmegač.

Ostavku na dužnost predsjednika Središnjeg vijeća HSLS-a dat će na prvoj sjednici tog tijela.