PIŠEM TI PORUKU

Kerum usred noći šalje prostačke SMS-ove novinarima

05.12.2011 u 22:17

Bionic
Reading

Gradonačelnik Željko Kerum ne podnosi medije, to je općepoznata stvar, no na sam dan izborne šutnje još jednom je pretjerao: u gluho doba noći s petka na subotu ničim izazvan poslao je prostački sms novinaru Slobodne Dalmacije Leu Kovačiću

'Leo, ti si jedan obični jadni jugoslovenski š...k', glasi tekst poruke pristigle s Kerumovog mobitela. Nećemo je citirati u cijelosti, nema potrebe spuštati se na gradonačelnikov nivo, tek ćemo registrirati da se Kerum očito ne služi dobro materinjim jezikom. Na ispravnom hrvatskom, naime, ne kaže se "Jugosloven" nego 'Jugoslaven', piše Dalmacija News

Obračunu s novinarima tu nije kraj: u ponedjeljak ujutro gradonačelnik je gostovao u programu Radio Splita, pa podivljao na pitanje osjeća li se zbog poraza koalicije HDZ-HGS kao gubitnik.

'Vi ste jalni i ljubomorni zato što prvi put imamo brata i sestru u Saboru! Kerum nikada nije bio gubitnik, uvijek je bio dobitnik! Vi novinari ne volite sve što je hrvatsko, HDZ je pogriješio što je prepustio sve medije u ruke antihrvata!", divljao je Kerum u eteru.

Silno ga je živciralo gotovo svako pitanje, pa ni ono o čašćenju s HDZ-om, kojima je ne tako davno govorio da su "isti kao i SDP" te da su opljačkali državu. Dobili smo još jednu antologijsku izjavu:

"Vi lažete! Ja ne koristim takve teške riječi, ja nisam kao vi! Možda sam nekome rekao da je kreten, budala, majmun ili konj, ali nikada ne bih rekao da je opljačkao državu!"

Na najavu voditeljice da slijede pozivi građana ponovno mu je skočio tlak, ustvrdio je da su to sve "namješteni pozivi", pa pozdravio "gledatelje Radio Splita" i poklopio slušalicu.