Hrvatska ODLUKA SUDA U BEOGRADU

Nema uvjeta za izručenje Vučurevića ni Hrvatskoj ni BIH

Uvjeti za izručenje ratnog gradonačelnika Trebinja nisu ispunjeni jer se ne nalazi na teritoriju Srbije, rekla je glasnogovornica suda Mirjana Piljić

Prizivni sud u Beogradu pravomoćno je odlučio da nisu ispunjeni uvjeti za izručenje ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića ni Hrvatskoj ni BiH jer se ne nalazi na teritoriju Srbije, rekla je danas Tanjugu glasnogovornica tog suda Mirjana Piljić.

– Imajući u vidu da iz izvješća ministarstva unutarnjih poslova proizlazi da Vučurević nije na teritoriju Srbije i da nije dostupan domaćim pravosudnim organima, Prizivni sud preinačio je raniju odluku odjela za ratne zločine Višeg suda u Beogradu kojom je konstatirano da su ispunjene pretpostavke za njegovo izručenje pravosudnim organima BiH i Hrvatskoj – objasnila je Mirjana Piljić.

Prema zakonskoj proceduri, konačnu odluku o molbama za izručenje donijet će srpska ministrica pravosuđa Snežana Malović.

Vučurević je uhićen 4. travnja na graničnom prijelazu u Srbiji temeljem tjeralice koju je raspisala Hrvatska zbog ratnih zločina počinjenih tijekom topničkih gađanja Dubrovnika i uništavanja kulturnih i povijesnih spomenika od 1991. do 1995. Bivšem trebinjskom gradonačelniku u lipnju je ukinut pritvor, ali je morao ostati u Srbiji i javljati se sudu dva puta tjedno, no on je u rujnu bez ikakvih problema napustio Beograd i prešao srpsko-bosanskohercegovačku granicu te došao u Trebinje gdje i sada živi bez straha da će ga pozvati tamošnje pravosuđe.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još