HRVATSKI CRVENI KRIŽ

Poziv za pomoć stradalima u središnjoj Italiji

06.04.2009 u 17:01

Bionic
Reading

Hrvatski Crveni križ poslao je danas apel za prikupljanje pomoći stanovništvu središnje Italije koje je jutros pogodio razoran potres

Donacije za pomoć unesrećenima mogu se uputiti: uplatom na žiro račun broj 2340009-1511555516 poziv na broj odobrenja 22; na donatorski telefon 060 9011 (cijena poziva 5 kn + PDV); on line donacijama na WEB stranici Hrvatskog Crvenog križa: www.hck.hr

Sva prikupljena novčana sredstva Hrvatski Crveni križ proslijedit će kao pomoć Talijanskom Crvenom križu, ističe u apelu izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dr. Nenad Javornik, te unaprijed zahvaljujemo građanima na donacijama.

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uputio je u ponedjeljak sućut talijanskom predsjedniku Giorgiu Napolitanu zbog ljudskih žrtava u potresu u središnjoj Italiji 'Dopustite mi da vam u ime građana Hrvatske i svoje osobno uputim izraze iskrene sućuti u povodu ljudskih žrtava što ih je izazvao potres što je pogodio dijelove Italije', stoji u Mesićevoj poruci. 'Naše su misli s obiteljima poginulih. Siguran sam da će talijanska država u najkraćem mogućem roku sanirati materijalne štete i učiniti sve kako bi se život u potresom pogođenom području vratio u normalu', stoji u izrazima sućuti predsjednika Mesića talijanskom kolegi Napolitanu.

Najmanje 92 mrtvih i više od 50.000 ljudi bez doma, novi su podaci o žrtvama i štetama snažnog potresa koji je jutros pogodio središnju Italiju. Najviše žrtava potresa magnitude 5,8 po Richterovoj ljestvici ima u L'Aquili, planinskom gradu iz 13. stoljeća s oko 68.000 stanovnika, stotinjak kilometara istočno od Rima. Žrtava ima i u okolnim gradićima i selima u pokrajini Abruzzo.