LINIĆ PODNOSI PRIJAVU PROTIV KOSOR

Obersnel: Iluzorno je očekivati da mi se ispričaju

25.11.2011 u 21:41

Bionic
Reading

'Svoj sam ugled dugo gradio i nisam zloupotrijebio svoj položaj i ovlasti da bih ikome priskrbio imovinsku korist, a ponajmanje Tržnicama Rijeka', rekao je novinarima Vojko Obersnel 3. ožujka prošle godine, kada je podignuta kaznena prijava protiv njega zbog gospodarskog kriminala, a danas, kada je DORH odbacio prijavu, ne krije zadovoljstvo

Netom nakon što je doznao da je policijska prijava, prema kojoj ga se sumnjičilo da je oštetio Grad Rijeku za najmanje 80 milijuna kuna, odbačena, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel u telefonskom razgovoru za tportal rekao je da je takav ishod i očekivao.

'Ovakav očekivani ishod najavio sam odmah na press konferenciji kada je kaznena prijava podignuta. Naravno da mi je drago da je zatvoren taj takozvani slučaj Tržnica Rijeka, i to na jedini mogući i ispravni način', rekao je za tportal te dodao da mu je drago i da su konačno oni, koji su se sve ovo vrijeme pitali kada će slučaj biti zaključen, i koji su sumnjali u ishod, dobili odgovor.

Rezultat rada Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku najviše su iščekivali u HDZ-u, ali, dakako, ne ovakav.

'Treba nam vaše povjerenje kako bismo konačno doznali pravu istinu o slučaju riječkih Tržnica, koji stoji i ne miče se s mjesta', prije dva je dana Riječanima na Jadranskom trgu govorila predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor, pozivajući borbu protiv korupcije za koju je, kako je rekla, zaslužna, da dođe do Rijeke i prođe kroz tunel Učka.

Obersnel je, pak, u dugom periodu dok je DORH obavljao svoj posao, tvrdio da 'neće dozvoliti da Grad Rijeka bude dio igrokaza o korumpiranosti svih i svakoga, a u režiji institucija sustava'.

'Vjerojatno je iluzorno očekivati da se sada ispričaju za sve ono što su izgovorili u proteklih godinu i pol dana, ali meni je to i nakon godinu i pol dana osobna i profesionalna satisfakcija', rekao nam je Obersnel i najavio za sutra izvanrednu konferenciju za novinare.

SDP-ovac Slavko Linić, zbog podnošenja lažne kaznene prijave, kako ove, tako i protiv drugih SDP-ovaca, koje su također odbačene, najavljuje čak podnošenje kaznene prijave protiv premijerke Jadranke Kosor

Damir Polančec je sazvao presicu i objavio da mu je s prijedlogom lažiranja prijave bio došao ravnatelj policije Oliver Grbić, a tko je srcem i dušom branio Grbića cijelo vrijeme, tko je zajedno s njim osmislio lažne prijave protiv SDP-ovaca, tko je baš u Rijeci najviše rigao vatru nego Jadranka Kosor. Ona je iskoristila policiju za blaćenje svojih političkih protivnika, to se zove kaznena odgovornost. Stoga ćemo podnijeti kaznenu prijavu protiv Jadranke Kosor, a prije toga pitamo je hoće li sada smijeniti Olivera Grbića', reagirao je Linić