KARAMARKO ODGOVORIO HND-U

'Bolje da se bavite objavom neistina, nego dostavom demantija'

24.11.2011 u 17:09

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izrazio je danas žaljenje što se Hrvatsko novinarsko društvo (HND) bavi pitanjem načina na koji je on svoje reagiranje na tekst Nacionala dostavio redakciji tog tjednika, a ne objavljivanjem netočne informacije o njemu u tom listu

'Očekujemo da će se HND baviti ključnim pitanjem u ovom slučaju, a to je objava neistinitih informacijama, a ne marginalnim stvarima kao što je način dostave tog reagiranja', kaže se u priopćenju MUP-a kojeg je potpisao glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec

HND je danas upozorio da je Karamarko jučer u redakciju Nacionala poslao uniformiranog policajca koji je donio njegovu reakciju na tekst tog tjednika o Karamarkovom navodnom pogodovanju njegovoj bivšoj tvrtki, što u HND-u tumače 'igrokazom' dostojnim ministara policije totalitarnih zemalja.

MUP je odgovorio da je ministar unutarnjih poslova zbog članka objavljenog u prekjučerašnjem Nacionalu izrazio reagiranje jer su tekstu iznesene netočne i neistinite informacije.

MUP pritom navodi da reagiranje ministra Karamarka na tekst u Nacionalu nije bilo reagiranje privatne osobe, jer se netočna informacija odnosila na njega kao ministra, te je zbog toga reagiranje poslano preko službe za odnose s javnošću i Pisarnice MUP-a, a ne s njegove privatne adrese.

Pored toga, kažu u MUP-u, ministar Tomislav Karamarko ne odlučuje niti se bavi načinom dostavljanja pošte, već to radi stručna služba Pisarnice unutar Ministarstva.

'Pojašnjenja radi, nedvojbeno je da je reagiranje redakciji Nacionala dostavio policijski službenik koji dostavlja službenu poštu Ministarstva iz razloga što je u to vrijeme na području grada dostavljao službenu poštu i na niz drugih adresa, pa je usputno dostavio i reagiranje u redakciju Nacionala', kaže se u priopćenju.

Navodi se pritom da službenu poštu MUP-a, ako se radi o osobnom uručenju dostavlja policijski službenik iz razloga što dio službene pošte predstavlja klasificirane pošiljke, te stoga odbacuju svaku tvrdnju o zlouporabi policijskog službenika za privatne svrhe ministra.

MUP u priopćenju navodi da informacija u članku pod naslovom 'Istražite sve o Karamarku' autora Marka Biočine, u kojem piše da se provodi istraga zbog upletenosti u pogodovanje Karamarka trgovačkom društvu Soboli d.o.o. nije istinita jer je još 9. rujna 2011. USKOK odbacio u svim točkama kaznenu prijavu protiv Karamarka, pa i u dijelu koji se odnosi na moguće pogodovanje u poslovanju trgovačkog društva Sobol d.o.o. Napominju da autor članka tu činjenicu nije spomenuo niti prethodno provjerio u javno dostupnim izvorima.