Hrvatska MASOVNE GROBNICE

Policija će obraditi zločine iz II. svj. rata

  • Autor: tportal.hr
  • 5.4.2009 20:47:27
  • 5.4.2009 20:43:41

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je u vezi s pronalaskom nove masovne grobnice iz 1945. kod Zaprešića, u blizini granice Hrvatske i Slovenije, kako će policija u suradnji s Državnim odvjetništvom obraditi taj slučaj, kao i ostale slučajeve mogućih počinjenja masovnih zločina.

U izjavi za HTV objavljenoj u Dnevniku, ministar Karamarko rekao je da će policija 'glede pronalaska nove, jedne od mnogih jama masovnog zločina, u suradnji s Državnim odvjetništvom obraditi taj slučaj, kao što će obrađivati i ostale slučajeve mogućih počinjenja masovnih zločina'.

Mediji su ovih dana objavili kako je u mjestu Ključ kod Zaprešića otkrivena nova masovna grobnica gdje je u šest jama zakopano oko 4500 tijela te da su među žrtvama, koje su poubijali pripadnici partizanskih postrojba u proljeće 1945., pripadnici domobranske vojske te oko 500 pripadnika 'plave' divizije Wermachta.

U medijima je objavljeno da su masovne grobnice pronašli mještani kada su obrađivali svoja polja. Također nekolicina mještana su živi svjedoci pogubljenja na zaprešičkom području iz 1945., koje su vidjeli iz svojih kuća, ali se desetljećima za vrijeme jugokomunističke vladavine o tome nije smjelo javno govoriti, prenose mediji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još