IZABRANA ČETIRI KANDIDATA IDS-A

Kajin, Jakovčić, Boljunčić i Sponza na listi Kukuriku koalicije

12.11.2011 u 17:47

Bionic
Reading

Predsjednik IDS-a i župan Ivan Jakovčić, dopredsjednik stranke i saborski zastupnik Damir Kajin te predsjednik pulske podružnice Valter Boljunčić i rovinjski gradonačelnik i dopredsjednik IDS-a Giovani Sponza, IDS-ovi su kandidati na listi Kukuriku koalicije u 8. izbornoj jedinici, odlučeno je na današnjoj sjednici Predsjedništva i Savjeta stranke u Pazinu

Njih četvorica izabrani su između sedmero predloženih kandidata, a odluka je usvojena jednoglasno. Prema redoslijedu mjesta na listi, prvi na listi je dosadašnji saborski zastupnik Damir Kajin, slijedi Ivan Jakovčić, zatim Valter Boljunčić i Giovanni Sponza. No s obzirom na to da IDS očekuju tri zastupnička mjesta i da predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić kao župan ne bi mogao biti i zastupnik u Saboru, umjesto Jakovčića u Sabor bi išao Sponza.

Predstavljajući kandidate predsjednik IDS-a Jakovčić naglasio je da očekuje kvalitetan rad IDS-ovih sabornika na čelu s Kajinom kao jednim od najboljih parlamentarnih zastupnika u Hrvatskoj. I ovom prigodom pozvao je sve građane Istre, Liburnije i Rijeke da izađu u što većem broju na birališta i podrže Kukuriku koaliciju kao jedinu političku snagu koja može donijeti promjene u Hrvatskoj.

Damir Kajin istaknuo je da će budući saziv Sabora biti jedan od najtežih, budući da se i Hrvatska nalazi u jednom od najtežih trenutaka u svojoj povijesti.

Predsjednik IDS-a podsjetio je prisutne i da izbori nisu još dobiveni, bez obzira na veliku prednost koju po anketama ima Kukuriku koalicija. 'Ankete pokazuju da su građani prepoznali Koaliciju kao jedinu alternativu istrošenom modelu vlasti koju je nudio HDZ. Pred nama je veliki posao i mi smo ga spremni obaviti. Imamo znanja, iskustva, volje i ideja kako pokrenuti Hrvatsku. Siguran sam da će IDS imati veliku ulogu u budućoj vladi', poručio je Jakovčić