KAJIN NALJUTIO ROCEA

U Istri nije HDZ-izacija, već prava politička IDS-izacija institucija

12.11.2011 u 15:38

Bionic
Reading

Marino Roce, predsjednik istarskog HDZ-a, reagirao je priopćenjem na jučer izrečene tvrdnje saborskog zastupnika i dopredsjednika IDS-a Damira Kajina o zapošljavanju po političkoj liniji HDZ-ovog kadra u javnom sektoru

‘Damir Kajin je zadnja osoba koja bi se smjela javiti po pitanju političkog zapošljavanja jer je takva konstatacija za Istrane prava 'provokacija i potkopavanje’', kako on sam kaže. Odavno ste, gospodine Kajin, u Istri proveli politizaciju institucija po ključu da se svih ovih godina vladavine vaše stranke nije mogao zaposliti živi stvor koji nije bio iz IDS-a’, obrušio se na vladajuću stranku u Istri čelnik HDZ-a Roce, optužujući Kajina da je ‘opet izdao Istru tvrdnjama koje mjeri po svom laktu’.

‘Danas možemo reći da je u Istri ne HDZ-izacija, već upravo obrnuto, prava politička IDS-izacija svega, pa i institucija.
Svjesni smo političkog terora koji ste provodili svih ovih godina kao stranka na vlasti i imate obraza govoriti o uvodu u blokadu institucija, a IDS to konstantno radi i to je sasvim OK?!? Hoćemo li nabrajati čelnike istarskih firmi i institucija i u kom su omjeru snage HDZ-a naprema IDS-u, samo vas to pitam, i time sam odgovorio na vaše nebuloze’, navodi Marino Roce, predsjednik HDZ-a Istarske županije u odgovoru čelniku IDS-a Damiru Kajinu.