PSI SU MOKRI, IMAJU RANE...

Teške optužbe na račun gradskog skloništa za životinje Dumovec

12.11.2011 u 09:35

Bionic
Reading

Nitko nije nedodirljiv – zadnja je rečenica nepotpisanog pisma koje kruži internetom i koje je zgrozilo javnost, a u kojem se iznosi 40 teških optužbi na račun gradskog skloništa za životinje Dumovec

Dijelovi pisma, poput onih o usmrćivanju štenaca odmah nakon dolaska u sklonište, nepropisnim eutanazijama i mučenju životinja ostavljajući ih gladnima, promrzlima i u vlastitim fekalijama, izazvali su zgražanje ljubitelja životinja jer je riječ o mjestu koje bi sudbinu neželjenih kućnih ljubimaca trebalo olakšati. Na račun zamjenice voditelja skloništa Tatjane Zajec iznesene su brojne optužbe, među kojima i ona da sustavno maltretira zaposlenike na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, ali i da u njezinoj odsutnosti neovlašteni djelatnici cijepe pse protiv bjesnoće.

Nakon objavljivanja pisma, sve se više javljaju osobe koje, iako u čudu što se netko usudio dirnuti u gradsko sklonište, žele podijeliti svoja negativna iskustva.

Tako je jedna djevojka s javnošću podijelila dio svog dnevnika koji je vodila dok je bila na praksi u Dumovcu. Ona želi ostati anonimna jer ju je strah reakcija iz škole i, kako kaže, okoline

'Veterinar operira rotvajlericu uz izjave da mu se gadi, boksove peru polijevajući i pse, pa su stalno mokri i imaju rane, neki se psi probude usred operacije i to vrištanje možete samo zamisliti. Voda im je prljava, a nismo vidjeli da ih hrane. Sjećam se stravično mršave šarplaninke', opisala je u pismu.

Sve to, međutim, prozvana zamjenica voditelja opovrgava te kaže da je riječ o – lažima i izmišljotinama.

Iz Dumovca su potom poslali priopćenje za javnost u kojem sve negiraju, ali i dodaju da su protiv anonimnog autora pisma podnijeli kaznenu prijavu. Inače, sklonište se financira iz gradske blagajne te od donacija, a dobitnik je većeg broja domaćih i stranih nagrada.