Hrvatska U POPOVAČI

Zatvorena osnovna škola zbog epidemije; oboljelo 143 djece

Od 143 učenika Osnovne škole u Popovači koji su pokazali simptome zaraze, 14 ih je hospitalizirano na Odjelu za infektivne bolesti, a četvero lakše oboljelih na Pedijatrijskom odjelu Opće bolnice 'Dr. Ivo Pedišić' u Sisku

Što je uzrok ove masovne zaraze, za sada nije poznato. 'Simptomi zaraze kod svih bili su povraćanje i proljev, s povišenom ili normalnom tjelesnom temperaturom. Uzorke stolice uputili smo na bakteriološku i virusnu analizu u laboratorij Zavoda za javno zdravstvo. Iako se o uzrocima zaraze još ne može govoriti, očito je riječ o jednom izvoru jer su zaraženi samo učenici osnovne škole', rekao je voditelj Odjela za infektivne bolesti dr. Davor Jelaska. Dodao je kako će većina će učenika danas napustiti bolnicu, a oni kojima će biti potrebno bolničko liječenje bit će zadržani.

Budući da bakteriološka analiza traje tri dana, prvi će pouzdani rezultati biti poznati tijekom vikenda. Inače, sanitarna je inspekcija privremeno zatvorila školu koju pohađa gotovo 900 učenika, a zabranjeno je i okupljanje učenika, piše Večernji list.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još