PRITISAK KONKURENCIJE ILI VAL PROMJENA?

Radio Taxi dobiva novu upravu, ali i niže cijene

11.11.2011 u 12:33

Bionic
Reading

Radio Taxi Zagreb idućeg će tjedna, na izvanrednim izborima, dobiti nove čelne ljude, a iz 'turbulentnih vremena', kako ono što se događalo u posljednje vrijeme nazivaju neki od sudionika promjena, mogle bi se izroditi i nove cijene usluga, znatno povoljnije od dosadašnjih

Izborna skupština Udruženja auto taksi prijevoznika Grada Zagreba bit će održana idućega tjedna, pa bi trebali biti izabrani novi predsjednik udruge, upravni i nadzorni odbor te konstituirana sva druga tijela, čime će najstarija zagrebačka taksi kuća na tržište s novom upravom, a najvjerojatnije i novim cijenama.

'Na demokratski način po prvi puta izazvani su izvanredni izbori i pripremamo izbornu skupštinu. Za desetak dana sve će stvari biti postavljene na svoje mjesto', najavio je Željko Petković, v.d. predsjednik udruženja.

Iz Zagreb Radio Taxija čule su se, doduše samo neslužbeno, najave o korekcijama cijena, a do sada se najviše govorilo o izjednačavanju dnevnih i noćnih tarifa. Dnevni start do sada je bio 16, a noćni 3,2 kune više, dok je prijeđeni kilometar bio šest kuna danju, a 7,2 kune noću.

Navodno je nužnost izjednačavanja cijena, kako se moglo čuti i među pojedinim taksistima, bila jedna od ključnih zamjerki vozača. Šuška se i o snižavanju cijena usluga.

'Kao v.d. uprava anketirali smo članstvo i ponudili nekoliko cijena jer smo nastojali približiti se financijskim mogućnostima građanima. Iako smo u tranziciji, pa još nemamo ovlasti, već sada pokušavamo naći zajednički jezik s građanima. Ako bude onako kako planiramo, uskoro bismo mogli ostvariti odličnu suradnju s građanima, ali i Gradom te drugim institucijama', odgovara Željko Petković.

U javnosti su se pojavile i priče o mogućnosti podizanja kaznenih prijava, no nije se moglo doznati ni protiv koga bi one mogle biti podignute ni za koja djela.

Udruženje auto taksi prijevoznika Grada Zagreba okuplja 1.030 taksista, odnosno obrtnika koji obavljaju djelatnost auto taksi prijevoza osoba u javnom gradskom prometu na području Zagreba. Zagrebački taksisti ulicama grada voze već 110 godina