UREDBE I KADROVIRANJE

Karamarko zaprijetio 'onima koji dezinformiraju javnost'

10.11.2011 u 14:43

Bionic
Reading

Ministar policije Tomislav Karamarko poručio je svima koji su ga kritizirali zbog donošenja novih uredbi kojima će par tjedana prije izbora biti omogućeno kadroviranje u policiji, da dezinformiraju javnost te da bi zbog toga trebali odgovarati

'Danas ćemo samo donijeti uredbe koje smo obavezni donijeti s obzirom na to da imamo novi Zakon o policiji, imamo pet novih uredbi i još četiri koje smo korigirali. To ništa ne govori o natječaju to su uredbe koji su podzakonski akti u sklopu Zakona o policiji', poručio je Karamarko.

Dodao je kako oni koji dezinformiraju javnost o onome što 'mi tu trenutačno radimo trebaju snositi odgovornost'.

Najava ministara unutarnjih poslova Tomislava Karamarka kako će Vlada na današnjoj sjednici donijeti uredbe potrebne za provedbu novog Zakona o policiji, kojima bi se prema nekim tumačenjima omogućilo kadroviranje u policiji, naišla je na vrlo negativne reakcije među oporbom i stručnjacima.
Kritičari Karamaku zamjeraju što će tehnička vlada na brzinu donijeti nešto što se nije usudila dok Sabor još nije bio raspušten.

Premijerkin savjetnik i profesor na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti Vlatko Cvrtila se pita zašto se čekalo šest mjeseci za donošenje takvih uredbi i zašto se čekalo da se onda provede proces profesionalnosti te da se uvedu principi profesionalnosti.

'Zakon kaže da se u roku od šest mjeseci trebaju donijeti provedbeni akti. Šest mjeseci je prošlo, tako da sve skupa dolazi u nezgodno vrijeme. Mislim da bi, zbog jedne opće atmosfere povjerenja, trebalo odustati od toga', kazao Cvrtila.