PRESTIŽNA NAGRADA ISTRANINU

Sladoljevu uručena Povelja za životno djelo

08.11.2011 u 19:46

Bionic
Reading

Jerku Sladoljevu, predsjedniku Izvršnog odbora Udruge top kamping kvalitete (UTKK) iz Poreča danas je u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu svečano uručena Povelja za životno djelo, koju dodjeljuje Hrvatsko društvo za kvalitetu

Osim što je Povelja, koja se već 56 godina dodjeljuje tvrtkama, udrugama i pojedincima za zalaganje u promicanju ideje kvalitete kroz životni i radni vijek, prvi put dodijeljena jednom turističkom djelatniku u Hrvatskoj, isto tako ovo prestižno priznanje i prvi put ide u Istru.

Kako kaže Sladoljev, malo je iznenađen dodijeljenom mu Poveljom za životno djelo, no 'priznaje' da naredne godine zaokružuje 50. obljetnicu djelovanja u turističkom sektoru, kao i 30. obljetnicu rada u kamping turizmu, no smatra kako je dobivena nagrada ne samo priznanje za dugogodišnji rad na unapređenju kvalitete kamping ponude i marketinga kampova, već je ujedno i poticaj budući da prostora za rad i usavršavanje naših kampova itekako ima.

'Ove godine prvi put smo napravili takozvanu tajnu kontrolu i čak smo saznali da su među najboljima neki kampovi koje dosad nitko nije nagrađivao', kazao je Sladoljev. 'U Hrvatskoj imamo 220 kampova, no samo 20-ak drže visoku razinu, dobivaju međunarodne nagrade i certifikate, a većina ih je dobra, no stranci nam uglavnom skreću pozornost da bi trebalo još raditi na poboljšanju, prvenstveno sanitarija', rekao je Sladoljev. Istra, dakao, prednjači u broju posjeta kampista, pa je tako u 40-ak kampova poluotoka ove godine ostvareno 55 posto od ukupnog broja noćenja kampera u Hrvatskoj.