KOSOR U OTOČCU

'Upitajmo se svaki dan što smo učinili za branitelje'

08.11.2011 u 15:12

Bionic
Reading

'Klanjamo se na ovom mjestu svim hrvatskim braniteljima koji su dali živote za slobodnu Hrvatsku. Ovo je prigoda da svi zastanemo u tišini na sjećanje na one koji su najzaslužniji za slobodnu, neovisnu, demokratsku i europsku Hrvatsku. Da zastanemo u sjećanju na hrvatske branitelje koji su se odazvali na poziv Franje Tuđmana i koji nisu pitali ni jednog trenutka je li njihova žrtva prevelika', kazala je danas u Otočcu premijerka Jadranka Kosor

U društvu Josipe i Katarine, kćerima prvog poginulog branitelja na području Otočca, Slavka Cetinjanina, otkrila je Spomenik hrvatskim braniteljima Domovinskog rata vrijedan 2,3 milijuna kuna.

'Moramo zastati svakoga dana kako bismo se upitali što smo učinili svakodnevno kako bismo pružili ruku onima koji se nažalost često osjećaju sami, obiteljima poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, kazala je naglasivši da spomenik u Otočcu pokazuje da nismo zaboravili i nećemo zaboraviti jer je to njihova sveta dužnost, 'da se ne zaboravi ni jedna sekunda iz obrambenog i oslobodilačkog rata, ni jedna činjenica. Da se ne zaboravi da smo samo branili svoju zemlju, svoj dom i da su hrvatski branitelji branili budućnost Hrvatske'.

Kazala je kako se ne smije zaboraviti da je Domovinski rat bio pravedan, obrambeni, osloboditeljski i da smo imali pravo braniti ono najsvetije.

'Zahvaljujući braniteljima ostvarili smo sve svoje povijesne ciljeve', zaključila je Kosor.

Župan ličko-senjski Milan Jurković istaknuo je da je 'danas za Otočac još jedan dan ponosa kada spomenik otkriva Jadranka Kosor, žena čiju karijeru obilježava borba za prava branitelja i skrb branitelja'.

Pod vodstvom Franje Tuđmana ostvarili smo višestoljetni san o svojoj državi, državi koja je nažalost rođena u krvi, kazao je.

Nakon svečanog otkrivanja spomenika, izjavu je dao i ministar Darko Milinović, koji je zajedno s ministrima Tomislavom Ivićem i Brankom Bačićem, pratio premijerku.
'Želim čestitati gradonačelniku i županu i svim građanima Otočca što smo se okupili u ovolikom broju i to je još jedan pokazatelj kako Ličko-senjska županija i kako poglavito danas grad Otočac brine o hrvatskim braniteljima i na koji način zahvaljuje za sve ono što su napravili kroz ovih 20-ak godina, ali i što rade danas', kazao je Milinović.