O UHIĆENJU BOLJKOVCA

Karamarko 'želi vratiti dignitet antifašističkoj borbi'?!

03.11.2011 u 16:14

Bionic
Reading

'Ubijanje nenaoružanih ljudi i civila kompromitiralo je antifašističku borbu', izjavio je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko komentirajući izjave bivšeg predsjednika Stjepana Mesića o uhićenju Josipa Boljkovca

Mesić je u svojim izjavama optužio ministra Karamarka da je uhićenje Josipa Boljkovca zapravo političko uhićenje te da zloupotrebljava svoj položaj kako bi skrenuo pozornost s istrage koju DORH vodi protiv HDZ-a.

'Svaki komentar je suvišan, pravna država mora funkcionirati', rekao je ministar, koji ne razumije zašto se neki uzbuđuju oko toga što se procesuira poslijeratni zločin. Podsjetio je kako se radi o zločinima počinjenim nakon 9. svibnja 1945. godine, odnosno nakon završetka rata na ovim prostorima. 'Ovakvo procesuiranje može samo vratiti dignitet antifašističkoj borbi, a do toga nam je svima stalo', zaključio je ministar Karamarko.

Na pitanje o možebitnoj pretjeranoj upotrebi sile policijskih snaga pri uhićenju, s obzirom na to da se radi o devedesetogodišnjaku, Karamarko je kratko odgovorio kako nije riječ o slobodnoj procjeni već o postupanju prema propisima, sukladno težini počinjenih djela.

Malo je, naime, čudno kad Karamarko govori o dignitetu antifašističke borbe ako se uzme u obzir njegova skandalozna izjava da ga vrijeđa ako mu se kaže da je antifašist. Osim toga, Stjepan Mesić napomenuo je kako je upravo u Karamarkovo vrijeme u zgradi Ministarstva unutarnjih poslova uklonjena ploča s imenima poginulih u borbama s tzv. križarima, ustaškim terorističkim skupinama nakon Drugog svjetskog rata.

Karamarko o Mesićevoj izjavi


Karamarko o postupanju policije