Hrvatska TUŽBA ZBOG GLAVAŠEVE MREŽE

HDSSB traži od EPH 101.000 kn zbog moralne štete

  • Autor: Hina
  • 2.4.2009 13:10:19
  • 2.4.2009 13:03:01

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izjavio je danas u Osijeku da je ta stranka podnijela tužbu protiv tvrtke 'Europa press holdinga' (EPH), nakladnika 'Jutarnjeg lista', zbog nedavnoga članka pod naslovom 'Glavaševa mreža' u kojemu se, rekao je, bez argumenata i činjenica čelnike HDSSB-a proziva za reketarenje gospodarstvenika radi prikupljanja novca za predizbornu kampanju te stranke.

Na konferenciji za novinare Šišljagić je ustvrdio kako je stranka dva puta preko odvjetnika tvrtki EPH poslala zahtjev da objavi ispravak i da se ispriča, ali joj je oba puta odgovoreno da njezin zahtjev 'sadržava nedostatke nepogodne za objavu'. Dodao je kako je HDSSB zato podnio tužbu s odštetnim zahtjevom od 101.000 kuna zbog moralne štete nanesene stranci i osobama koje se spominju u tekstu.

Istaknuo je kako njegovi stranački kolege i on neće prijeći preko optužbe za reketarenje za koju se, kako je dodao, 'ide u zatvor'. Ocijenio je da je spomenuti tekst 'izmišljotina' novinara Drage Hedla, koji se, kako je ustvrdio, uoči izbora 'stavio u funkciju drugih političkih opcija te objavljuje takve tekstove kako bi naštetio HDSSB-u'.
Šišljagić je pozvao Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i njegove čelnike da se ograde od takvih napisa koji, kako je rekao, nisu potkrijepljeni nijednom činjenicom ili argumentom, te od postupka 'Jutarnjeg lista' koji je odbio objaviti ispravak i ispriku.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još