Hrvatska MESIĆ NAPAO MINISTRA MUP-A

'Boljkovčevo uhićenje nije iznenađenje, Karamarko je to najavio'

  • Autor: V.B.
  • 2.11.2011 12:40:35
  • 2.11.2011 10:43:54

Stjepana Mesića, bivšeg predsjednika RH, vijest o uhićenju Josipa Boljkovca, s kojim je bio dobar prijatelj i kojeg je potkraj kolovoza posjetio u Vukovoj Gorici, nije iznenadila

'Vijest o uhićenju Josipa Boljkovca, hrvatskog domoljuba, dokazanog antifašista i prvog ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske nije me pretjerano iznenadila. Aktualni ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko u više je navrata davao izjave koje nisu ostavljale prostora sumnji u kojem će se smjeru kretati njegove aktivnosti', stoji u priopćenju koje je medijima poslao Mesić.

No isto tako dodaje da ga je ta vijest 'u neku ruku šokirala'.

'Ovo uhićenje pokazuje do koje su mjere spremne ići snage koje nameću obračun s antifašistima pod krinkom razjašnjavanja onoga što zovu komunističkim zločinima.

Teško se oteti dojmu o u najmanju ruku dvojbenoj objektivnosti njezinoga prvoga čovjeka u svjetlu njegove poznate izjave da ga vrijeđa ako mu se kaže da je antifašist i manje poznate činjenice da je u njegovo vrijeme u zgradi Ministarstva uklonjena ploča s imenima poginulih u borbama s tzv. križarima, ustaškim terorističkim skupinama nakon Drugog svjetskog rata', zaključuje Mesić.

Boljkovčeva verzija spornog događaja
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još