PITA SE BANDIĆ NA MIROGOJU

'Čemu ratovi i sva zloba kada ćemo svi završiti ovdje'

01.11.2011 u 11:11

Bionic
Reading

Na blagdan Svih svetih građani su pohrlili na groblja dok se na glavnom zagrebačkom grovlju Mirogoju okupio cijeli državni vrh. Srtigao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Kosor jer rekla kako je ta izjava izvučena iz konteksta te da, koliko god se neki trudili da izbori završe i prije nego su počeli, ništa još nije gotovo, piše Dnevnik.hr

Izjavila je da će HDZ iznenaditi svojim rezultatom na izborima. Odgovorila je i na pitanje o srbijanskim reakcijama na Zakon o ništetnosti te ponovila kako se u tom slučaju radi o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa.

Kosor je na Mirogoju položila cvijeće na Zidu boli, kod središnjeg križa i na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.
Blagdan Svih svetih građani diljem zemlje obilježit će misnim slavljima. Svečano euharistijsko slavlje u crkvi Krista Kralja na Mirogoju poslijepodne će predvoditi nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.

Na Mirogoj je stigla i predsjednica Vlade Jadranka Kosor zajedno s Andrijom Hebrangom, Vladimirom Šeksom, Goranom Jandrokovićem i Ivanom Šukerom te Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata položila vijence i zapalila svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid bol.

I predsjednik Ivo Josipović prigodom blagdana Svih svetih položio je vijenac na spomenik Zid boli. 'Tradicionalno smo na Mirogoju kako bismo odali počast najmilijima. To je trenutak kada čovjek zastane i pita se čemu ratovi i sva zloba kada ćemo svi završiti ovdje', kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Blagdan Svih svetih u Katoličkoj se crkvi slavi kao blagdan svih blaženih u nebu, a u Rimu se počeo slaviti još od 6. stoljeća.


Do gradskih groblja javnim prijevozom bez većih čekanja

Gužve na grobljima u Zagrebu tek se očekuju. Promet u Zagrebu je trenutačno slabog intenziteta, te se jednako kao i javni prijevoz odvija bez poteškoća, uz dodatan oprez zbog magle.

Na trasama prema svim gradskim groblja uvedeni su dodatni tramvaji, kao i izvanredne linije koje će besplatno odlukom gradonačelnika Milana Bandića voziti putnike. Ne očekuju se veće gužve, zastoji i čekanja, jer će autobusi na izvanrednim linijama odmah po popunjavanju na stajalištima voziti prema odredištima.

Izvanredne linije voze na trasama: Kaptol - Mirogoj, Kaptol - Krematorij, Kvaternikov trg - Srebrnjak, Dubrava - Miroševac i Dubec - Markovo Polje.