MLADEŽ HDZ-A KOSORICI

'Što više lome HDZ, jače ga volimo!'

31.10.2011 u 12:45

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor stigla je danas u Omiš s odlukom Vlade o dodjeli 10 milijuna kuna za sanaciju 'omiških stina' koje prijete obrušavanjem na grad i predstavljaju stalnu opasnost za stanovnike

Gradonačelnik Omiša Ivica Škaričić (HDZ) premijerki je uručio povelju kojom je prošle godine proglašena počasnom građankom Omiša zbog doprinosa širenju

demokracije u zemlji i ugleda Hrvatske u svijetu.

Nakon zatvorenog sastanka s gradonačelnikom, Kosor je obišla pogone tvornice trikotaže Galeb koja obilježava 60. rođendan. Na putu do tvornice pozdravili su je članovi mladeži HDZ-a s transparentom 'Što nas više lome, to smo jači'.

U Galebu se iznimno toplo obratila radnicama koje čine većinu od 350 zaposlenih.'Iz osobnog iskustva znam koliko žene moraju uložiti da budu majke, domaćice i dobre na svom radnom mjestu', kazala je radnicama premijerka. Radnice su se pak novinarima požalile da im je plaća u prosjeku 2100 kuna.

Kosor je naglasila da je od 330 milijuna kuna za tekstilnu industriju Vlada u Galeb uložila 8,5 milijuna kuna. Rekla je i da je u rujnu Hrvatska zabilježila porast broja turista i rast izvoza.

'Polako ali sigurno, idemo korak po korak prema gospodarskom jačanju Hrvatske', kazala je Kosor te dodala da će nam se, kada uđemo u EU 2013. godine, otvoriti golemo tržište od 500 milijuna ljudi.

Premijerka se slikala s radnicama i produžila prema obližnjem Dugom Ratu gdje će se susresti s brodarima. Za sada nije htjela odgovarati na novinarska pitanja.