VEĆI ODAZIV GLASAČA

Varaždinci biraju: Horvat ili Habuš

30.10.2011 u 11:26

Bionic
Reading

Do 10 sati u drugom krugu prijevremenih izbora za varaždinskoga gradonačelnika izašlo je 11,36 posto birača s biračkih lista, odnosno 4.685 od ukupno 41.250. Izvijestio je to Alan Pretković, predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva, podsjetivši da je u prvom krugu izbora, koji su održani prije četrnaest dana, odaziv bio nešto slabiji. Naime, tada je do 10 sati na 48 biračkih mjesta na području Grada Varaždina glasovalo 9,47 posto birača, odnosno njih 3.905

'Izbor protječu na najboljem redu. Nikakve nepravilnosti nisu zabilježene na biralištima', istaknuo je predsjednik gradskog izbornog povjerenstva.

Pretković se nije želio upuštati u ocjene što je razlog većeg odaziva. Međutim, ukoliko veći odaziv bude zabilježen i nakon zatvaranja biračkih mjesta u 19 sati, moglo bi se zaključiti da su Varaždinci bili motiviraniji za izlazak u drugom krugu prijevremenih izbora, u kojem se za mjesto gradonačelnika natječu samo Goran Habuš, kandidat Kukuriku koalicije, te nezavisni kandidat Zlatko Horvat.

U prvom krugu glasači su svoje glasove, osim toj dvojici, mogli dati i nezavisnom kandidatu Ladislavu Ilčiću te kandidatu HSLS-a Miljenku Ernoiću.