PREDIZBORNI TEAMBUILDING

Cuccurin i aktivisti Ladonje na izletu u Saboru

29.10.2011 u 16:12

Bionic
Reading

Istarski poduzetnik Plinio Cuccurin s tristotinjak članova svoje stranke Ladonja, uz pratnju limene glazbe i dviju folklornih udruga stigao je na središnji zagrebački Trg bana Jelačić, odakle su u grupama po 80 ljudi, da ne bi kršili Zakon o javnom okupljanju, posjetili Hrvatski sabor i poručili da bi rad u toj instituciji trebao biti častan i dostojanstven, za razliku od onog što smo vidjeli u posljednjim epizodama 6. saziva parlamenta

Nakon nastupa KUD Kosirići i udruge Mon Perin na Jelačić placu, gdje su se predstavili limenom glazbom i tradicionalnim plesovima, tristotinjak članova udruge Ladonja, čija će se istomena stranka kandidirati 8. izbornoj jedinici, popeli su se na Markov trg i posjetili zgradu Sabora.

'Rad u Saboru je čast i dostojanstvo, a trideset tisuća građana koji su glasali za listu Ladonja dokazuje da je izravna demokracija ne samo načelno moguća, već da vrlo dobro funkcionira u praksi', izjavio je predsjednik Ladonje Plinio Cuccurin nakon posjete Saboru.

Ladonja je, prema riječima njezinog čelnika, danas posjetila Saboru kako bi ukazala na nužnost da se ta institucija vrati građanima i kompetentnim ljudima. 'Uostalom, naša kandidatura dokazuje da su ti isti građani itekako zainteresirani za ono što se u Saboru događa. Umjesto inertnosti, građani su pokazali inicijativu, ključ konačnog dovođenja u red, dosadašnje ne baš najljepše slike o Saboru i onima koji u njemu rade', zaključio je Cuccurin.

Današnji izlet u metropolu završit će priredbom u kazalištu Vidra, uz neformalno druženje i sastanak oko nastupa Ladonje na predstojećim izborima.