ISPRIKA PACIJENTICI

Ravnatelj zbog pogreškom izvađenog bubrega spreman i na ostavku

28.10.2011 u 14:56

Bionic
Reading

'U svoje ime i uime Opće bolnice Dubrovnik još se jednom javno ispričavam oštećenoj bolesnici. Želim izraziti žaljenje zbog svega što joj se dogodilo, svjestan da je isprika beznačajna u usporedbi sa svim onim što je proživjela', kazao je ravnatelj bolnice Branko Bazdan na konferenciji za novinare sazvanoj zbog 59-godišnje pacijentice Neđeljke Čulić iz Opuzena kojoj je pogreškom odstranjen bubreg

Iznio je već poznatu kronologiju događaja 29. rujna, kada se dogodio 'neželjeni događaj', te je umjesto 20 godina starije žene vrlo sličnog imena operirana 59-godišnjakinja. O svemu su izvijestili pacijenticu, njezinu obitelj i Ministarstvo zdravstva.

'Mjerodavne institucije donijet će svoj sud o uzrocima, tijeku i posljedicama te to ne mogu niti smijem danas komentirati. Utvrdi li se i naznaka moje krivnje, spreman sam dati ostavku na mjestu ravnatelja', rekao je Bazdan.

Kaže da bolnica nije imala namjeru zataškati događaj. U javnost nisu izlazili jer pacijentica i njezina obitelj to nisu željeli. Dodao je da se pacijentica osjeća poprilično dobro, ali je jako uznemirena zbog pritisaka te upravo zbog toga posljednjih dana nisu s njom u izravnom kontaktu.

Ravnatelj Bazdan kaže da su s obitelji razgovarali o visini odštete, ali dogovor nisu postigli.