Hrvatska VIJEĆE ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE

Kapital NET 15 dana bez koncecije

Vijeće za elektroničke medije trajno je oduzelo koncesiju komiškome Nautic radiju zbog neemitiranja programa, a privremeno na 15 dana, to jest sedam dana televiziji Kapital NET-u i Radiju Trogir kako bi u tom roku ispravili uočene nepravilnosti

Komiška radijska postaja ostala je bez koncesije jer nije emitirala programa dulje od zakonom vremenski dopuštenog.

Zagrebački Kapital NET u roku od 15 dana mora osigurati tehničke uvjete kako bi mogao dalje ostvarivati koncesiju – emitiranjem specijaliziranog programa unutar Multipleksa D na području Hrvatske.

Trogirski radio, pak, u tjedan dana mora uskladiti emitiranje programa s programskom osnovom na temelju koje mu je dana koncesija, dostaviti dokaze o ispunjavanju minimalnih kadrovskih uvjeta i platiti koncesijsku naknadu kako bi mogao dalje emitirati program na području grada.

Vijeće je priopćilo i da je zagrebačkoj Radio Ciboni izreklo opomenu jer je bez njegove suglasnosti promijenio više od deset posto programske osnove na temelju koje je dobio koncesiju. Nakladnika su istodobno obvezali na hitno usklađivanje.

Idućih devet godina na širem području grada Opuzena, Metkovića te općina Zažablja i Kule Norinske radijski program emitirat će tvrtka Radio Narona iz Metkovića kojoj je dodijeljena koncesija.

Jastrebarskoj televiziji TV Plus dana je suglasnost za promjenu programske osnove i sklapanje dodatka ugovora za emitiranje programa u objedinjenoj digitalnoj regiji d44-46, priopćilo je Vijeće za elektroničke medije.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još