NAČELNIK STRAHUJE ZA ŽIVOT

Lijesom blokirali ulaz u Ekologiju Maržić

01.04.2009 u 16:38

Bionic
Reading

Dramatični događaji odvijaju se od sinoć u Draganiću, ispred tvrtke Ekologija Maržić, a kulminirali su danas, najprije postavljanjem lijesa pred ulaz tvrtke Ekologija Maržić, prosvjedom, a tada i incidentom u kojem je ozlijeđen jedan od mještana

Ovo je potez očajnika, kazao je načelnik Općine Draganić Stjepan Golub nakon današnjih dramatičnih događanja u ovoj općini. On sam, zbog prijetnji, u strahu je za svoj život i traži policijsku zaštitu, izvještava Radio Mrežnica.

Mještani su od noćas prosvjedovali ispred tvrtke Ekologija Maržić, koja je proteklih desetak dana, prema svjedočenju ovdašnjih stanovnika, pojačala svoje aktivnosti.

Poziv od svojih sumještana da se nešto događa u tvrtki koja skladišti i prerađuje opasni otpad, Golub je primio noćas. Svi koji su bili tamo, pa i on sam, osjetili su da ih peku oči i grlo.

Tko i što radi u prostoru bivšeg skladišta Agrocroatije, u općini ne znaju jer, kako je kazao Golub, iz tvrtke Ekologija Maržić se nikada nisu pismeno očitovali o svojim namjerama.

Policija je intervenirala i jutros, kada je pred skladište stavljeno pogrebno vozilo i izvađen prazan lijes. Bio je potez očajnika, kazao je Golub.

Upravo dok su mještani bili okupljeni ispred skladišta Ekologije Maržić, dogodio se još jedan incident. Njima nepoznata osoba je automobilom jurnula iz prostora tvrtke te ozlijedila jednog od okupljenih ljudi. Navodno je riječ o sinu vlasnika, no ta informacija nije potvrđena.

Počinitelj je pobjegao s mjesta događaja i pokazao je nasilništvo i nebrigu za zdravlje mještana, zaključio je Golub i naglasio da je, zbog prijetnji koje su mu upućene posljednjih dana, u strahu za vlastiti život te traži policijsku zaštitu.