PARKING ZA KONZUMOVE KUPCE

Umirovljenik prijavio nelegalne radove, pa završio u zatvoru

26.10.2011 u 13:14

Bionic
Reading

'Policija me uhapsila i bezrazložno zatvorila na cijeli dan samo zato jer sam prijavio nelegalnu gradnju na Bukovačkoj cesti', kazao je zagrebački umirovljenik Zvonko Katanić koji je zbog svega što mu se događalo 19. listopada odlučio podignuti tužbu protiv zagrebačkih plavaca

Katanić je tog dana izašao na ulicu ispred svoje kuće gdje su se nalazili radnici i mehanizacija Zagrebačkih cesta koji su na potezu od kućnog broja 73 do 83 zelenu površinu pretvarali u parkirališna mjesta.

'Upitao sam imaju li potrebne dozvole za rad na što su odgovorili da nemaju. Iz razgovora s njihovim šefom doznao sam da su nalog dobili od pročelnika Gradskog ureda za graditeljstvo Davora Jelavića. Stao sam pred bager i nisam dao da se više radi i pozvana je policija koja je zatražila da dam izjavu u policiji. Kad sam sjeo u auto, rekli su mi da sam uhapšen. Odveli su me u Petrovu i tamo držali od 11 do sedam navečer, a nakon toga su me odveli u zatvor.

Kad sam se ujutro pojavio pred sutkinjom rekla da je to smiješno zašto su me zatvorili. Mislim da je ovo bio pokušaj zastrašivanja običnog, malog građanina. Pretpostavljam da se parkiralište radi zbog Konzuma i nekih par privatnika jer smo doznali da će tu biti i nekoliko mjesta koja će biti označena s registracijskim brojevima', istaknuo je Katanić dodavši da će uz sudsku tužbu protiv policije podnijeti i žalbu na radove Zagrebačkih cesta.

Što na sve kažu u policiji, do zaključenja ovog teksta, nismo uspjeli doznati.

U međuvremenu, na teren je izašla građevinska inspekcija Ministarstva graditeljstva koja je utvrdila da je gradilište nema svu potrebnu dokumentaciju i zatvorila ga je do daljnjega.

U vijeću gradske četvrti Maksimir posebno su ogorčeni na Jelavićev ured, jer im je iz njega poslan dopis u kojem stoji da prilaze radovima, a obrazloženju stoji da je Vijeće dalo zeleno svjetlo za radove, što je kažu najobičnija laž i falsifikat.

Podršku Kataniću dali su udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Kuća ljudskih prava.