'ŽIDOVI I BANKARI'

Uskoro odluka o sankcijama za antisemitizam u Bilićevoj emisiji

26.10.2011 u 12:49

Bionic
Reading

Nakon što je emisiju 'Puls Hrvatske' obilježio antisemitski ispad jednog od gledatelja, čije je pitanje o 'Židovima i bankarima' izabrala i pročitala Bilićeva suradnica Ruža Ištuk, danas se na Prisavlju očekuje odluka o tom nemalom novinarskom propustu

Podsjetimo, Bilićeva emisija emitirana u ponedjeljak obilježena je nevjerojatnim propustom Bilićeve suradnice, novinarke Ruže Ištuk, koja se na Prisavlju inače smatra kadrom Hloverke Novak Srzić.

Naime, od stotina i stotina e-mailova s pitanjima i komentarima gledatelja, novinarka Ištuk je, među ostalima, odlučila odabrati i u televizijski eter pročitati sljedeće pitanje: 'Znaju li uvaženi gosti je li Hitler progonio Židove zato što su bili Židovi ili zato što su bili bankari?'

Nakon što su mediji u utorak povukli pitanje odgovornosti Bilića i Ištuk za taj antisemitski i primitivan ispad, s Prisavlja su poručili da će prvo tražiti očitovanje Bilića i Ištuk, a potom odlučiti o mogućim sankcijama.

Kako doznaje tportal, Bilić i Ištuk su se već očitovali o incidentu pred svojim nadređenim, v.d. glavnim urednikom Informativnog programa Draženom Miočićem, koji bi danas trebao donijeti odluku o sankcijama.