SKANDALOZNA POGREŠKA

Pacijentici u Dubrovniku izvadili zdravi bubreg

Bionic
Reading

Pacijentici koja je trebala operirati kralježnicu u dubrovačkoj Općoj bolnici zabunom je izvađen potpuno zdravi bubreg

Riječ je o nezapamćenom događaju u dubrovačkoj bolnici. Zabunu je vjerojatno izazvalo to što su obje pacijentice imale slično ime i isto prezime. Međutim imale su potpuno suprotne dijagnoze. Jedna je trebala operirati kralježnicu, a druga tumor na bubregu javlja HRT

No osoblje bolnice slučajno je zamijenilo dokumentaciju pa je ženi koja je trebala operirati kralježnicu odstranjen zdravi bubreg. Tako se rutinska operacija pretvorila u noćnu moru i za pacijentice i za liječnike.

Pedesetšestogodišnja pacijentica iz šire okolice Dubrovnika navodno se nagodila s upravom bolnice te da u skladu s dogovorom ne želi izlaziti u javnost.

Ministar zdravstva Darko Milinović za Dnevnik 3 HTV-a potvrdio je nemili događaj s kojim je upoznat i koji se dogodio prije mjesec dana. Cijelu dokumentaciju Ministarstvo zdravstva, rekao je, proslijedilo je DORH-u kako bi utvrdila eventualna kaznena odgovornost krivaca. Potvrdio je da je bolnica u razgovoru s pacijenticom i da se pokušava postići nagodba s njom. Također je naglasio da se sada ne treba optuživati cijela bolnica već krivnja individualizirati. Na kraju je ministar izrazio i svoje žaljenje pacijentici svega što joj se dogodilo.