BIVŠI SDP-OVAC GAŠPAROVIĆ

Osnovana nova stranka: Pokret HR

22.10.2011 u 18:19

Bionic
Reading

Nova politička stranka 'Pokret HR - Pokret za modernu Hrvatsku', kojoj su prioriteti rast socijalne države, jačanje demokratskog sustava te razvoj gospodarskih potencijala, utemeljena je danas u Zagrebu

Kako se navodi u priopćenju stranke, Pokret HR kandidirat će se na predstojećim parlamentarnim izborima s programom usmjerenim u prvom redu na poticanje gospodarskog razvoja i stvaranje novih radnih mjesta. Program stranke veliki naglasak stavlja i na zaštitu radnika, dostupnost obrazovanja i zdravstvenih usluga te stabilizaciju mirovinskog sustava.

Na danas održanoj osnivačkoj konvenciji za predsjednika Pokreta izabran je Damir Gašparović, nekadašnji savjetnik Ivice Račana, član izvršnog odbora SDP-a, kandidat za potpredsjednika te stranke i dugogodišnji sindikalist.

U predsjedništvo stranke izabrani su još sindikalna aktivistica Mirjana Mihelja te Mladen Visković i Željko Landripet.

Kako se navodi u priopćenju, riječ je o stranci nastaloj s ciljem osiguranja prosperiteta hrvatske države, njezina naroda i svih građana, a njezini su prioriteti nacionalni gospodarski interesi koji će, između ostalog, omogućiti dugotrajan ozbiljan gospodarski rast, osigurati dostupnost obrazovanja i usavršavanja svakom hrvatskom građaninu, te omogućiti gospodarsko iskorištavanje geostrateškog položaja Hrvatske te održivo iskorištavanje resursa kojima ona raspolaže.

'Pokret HR označava Hrvatsku rada, Hrvatsku jakih religija i demokratsku Hrvatsku u kojoj doista vlada narod. Pokret HR – Pokret za modernu Hrvatsku radit će na stvaranju Hrvatske 21. stoljeća, koja će svojim građanima osigurati mirnu, sretnu i sigurnu budućnost', ističe se u priopćenju.