Hrvatska OSIJEK

Osnovana Zajednica žena HDSSB-a

Osnivačka skupština Zajednice žena HDSSB-a na kojoj je bilo 378 izaslanica iz svih pet slavonsko-baranjskih županija održana je danas u prepunoj dvorani kina Europa Osijek, priopćeno je iz te stranke

Uz izaslanice, na osnivačkoj skupštini bili su saborski zastupnici iz te stranke Boro Grubišić, Dinko Burić i Ivan Drmić, zamjenik predsjednika stranke Krešimir Bubalo te predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.

Tom prigodom Šišljagić je podsjetio na značajnu ulogu žena u samom osnivanju HDSSB-a. Kako se ističe u priopćenju, u šest godina postojanja žene su, jednako kao muškarci, bile izložene svim teškoćama u radu udruge. Iznijele su jednak teret stvaranja i razvoja HDSSB-a i 'neovisno o spolu bile izložene svakodnevnim maltretiranjima, pozivanjima na obavijesne razgovore, prijetnjama i ucjenama'.

Takva politika prema HDSSB-u provodi se i danas, a najaktualniji primjer je 'protuzakonito i protuustavno neizdavanje osobnih dokumenata utemeljitelju HDSSB-a Branimiru Glavašu', dodaje se. Šišljagić je, obraćajući se nazočnima, rekao da se to 'danas dogodilo njemu, a sutra može bilo kojoj članici HDSSB-a'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još