'DELIKT MIŠLJENJA' U DNEVNIKU

'Šeks reklamirao svoju knjigu i Josipovića optužio da štiti mržnju'

21.10.2011 u 20:05

Bionic
Reading

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks poručio je predsjedniku RH Ivi Josipoviću, gostujući u središnjem Dnevniku HRT-u, da nema pravo kada staje u obranu zastupnika SDP-a Željka Jovanovića jer na taj način štiti mržnju

Podsjetimo, HDZ je s partnerima danas u Saboru skinuo imunitet Jovanoviću kako bi ga mogao tužiti za klevetu. Šeks je u Dnevniku još jednom ponovio da HDZ nije podnio tužbu protiv zastupnika Jovanovića za riječi i govor izrečen u Saboru, nego za klevete izrečene izvan sabornice.

'To je kvalifikacija klevete – zločin iz mržnje. To je uvedeno novim kaznenim zakonodavstvom RH gdje se svako kazneno djelo koje je počinjeno iz mržnje kvalificira kao zločin iz mržnje. Zato je to odstupanje od dosadašnje prakse gdje se uvijek za kaznena djela klevete i uvrede nije skidao imunitet', rekao je Šeks.

Naveo je i da su Jovanovićeve izjave potakle mržnju prema 220 tisuća članova HDZ-a, a posebno je apostrofirao prijetnje smrću premijerki Jadranki Kosor.

'Sve je to posljedica govora mržnje izvan Sabora', gotovo u dahu izgovorio je Šeks da bi potom udarni termin na HRT-u iskoristio i za samoreklamu. Naime, Šeks je u studio ponio i svoju knjigu 'Delikt mišljenja' koju je u vlastitoj naknadi objavio 1986. godine u Beogradu, čime je valjda želio dodatno podcrtati zašto su zapravo Jovanoviću skinuli imunitet.