VLADA ISPLAĆUJE 26 MILIJUNA KUNA

Kosor obećala spasiti radnike Đakovštine

21.10.2011 u 10:59

Bionic
Reading

Slučaj Đakovištine načelno je riješen, a odluka o isplati 26 milijuna kuna potraživanja bivših radnika donijet će se u utorak na sjednici Vlade, rezultat je to dogovora radnika Đakovštine i premijerke Jadranke Kosor koja ih je u petak prijepodne obišla

Model isplate upravo je onaj koji je gradonačelnik Đakova Zoran Vinković predlagao od početka prosvjeda: Vlada će preuzeti potraživanja radnika i naplatiti se u sudskim postupcima koji imaju dobre izglede za uspjeh.

Novac će se pronaći u proračunskim pričuvama, a razlog što do sada nije isplaćen na taj način ministar Petar Čobanković pronašao je u činjenici da odluku o isplati može donijeti premijerka, a ne i ministri i na taj način opravdao svoju izjavu da nema zakonskog rješenja slučaja Đakovština.

Prosvjednici će i nadalje ostati u šatoru iako je i sam gradonačelnik Vinković predložio da se skine barem bodljikava žica oko 'Vladinog logora'.

Prosvjednici su s veseljem dočekali ovakav rasplet događaja, slave, plaču, vesele se i ne mogu vjerovati da će im slijedećeg tjedna novac uistinu biti na računu. Premijerka je na rever stavila njihov bedž s brojkom 26 i natpisom Đakovština te s tim bedžem otišla otvoriti u Strizivojnu novi industrijski pogon u tvrtku Strizivojna hrast.