Hrvatska PUPOVAC TVRDI

'Dogovora o radu Sabora još nema'

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je kako još uvijek nije postignut dogovor o kojima bi zakonima trebao raspravljati i glasovati Hrvatski sabor istaknuvši da je SDSS za to da to budu 'zakoni koji su od interesa za Hrvatsku'

Pupovac je novinarima u Saboru, upitan je li u razgovorima vladajuće većine definiran paket zakona o kojima je SDSS spreman glasovati u Hrvatskom saboru, ponovio da je Klub SDSS-a "prošli tjedan jasno rekao da će sudjelovati u radu Sabora ako se usuglase zakoni koji se mogu raspraviti", ali da oni nisu usuglašeni.

"S obzirom da još nisu usuglašeni i da vrijeme ističe, mi ne znamo kako će to sve izgledati. HDZ ne mora pristati na ništa što mi tražimo, a ja ne mogu razgovarati hipotetički što bi bilo kad bi bilo. Mi smo za to da se oni zakoni koji su od interesa za Hrvatsku rasprave i izglasaju, a oni koji to ovoga trenutka nisu, radi stabilnosti završetka rada Sabora, mi smatramo da oni ne bi trebali biti u raspravi. Nažalost, neki su već danas u raspravi, a nisu trebali biti u raspravi, na primjer Kazneni zakon", ustvrdio je.

Upitan hoće li i on tražiti raspravu o odluci Ustavnog suda vezano za Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, kao što je to tražio Furio Radin na današnjem sastanku s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor, Pupovac je odgovorio da je Klub SDSS-a solidaran s Klubom zastupnika nacionalnih manjina.

Nakon sastanka užeg Predsjedništva HDZ-a, koji je održan u Banskim dvorima danas poslijepodne, članovi Predsjedništva novinarima nisu davali nikakve izjave. Neslužbeno se doznaje da se nastavljaju razgovori o daljnjem funkcioniranju Sabora.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još