BITKA GRADONAČELNIKA VARAŽDINA

Habuš nema ništa protiv karikatura na kojima je Horvat uz Hitlera

20.10.2011 u 17:48

Bionic
Reading

Nakon što je putem tportala zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatko Horvat prozvao svog protukandidata na izborima za prvog čovjeka Grada, nije dugo trebalo čekati da se oglasi i Goran Habuš

Horvat je, podsjetimo, od Habuša zatražio da javno prezentira koje su to njegove reference za mjesto prvog čovjeka Grada, aludirajući pritom na činjenicu da je Habuš radio kao lovnik u lovištu Zelendvor.

'Rado ću se odazvati svakom pozivu na sučeljavanje', ističe Habuš te dodaje da će tom prilikom rado odgovoriti na svako pitanje u vezi svoje karijere i referenci, ali se nada da će to isto učiniti i njegov protukandidat.

Glede spornih Horvatovih karikatura koje kolaju internetom, kandidat Kukuriku koalicije za varaždinskoga gradonačelnika ističe da su izbori za političke funkcije, pa tako i za gradonačelnika grada Varaždina, izazov za same kandidate tako i glasače, ali i vrlo vjerojatno slobodne umjetnike.
'Karikature na kojima se pojavljujem zajedno s Horvatom doživljavam kao osobni politički doživljaj i poruku autora koji na kreativan način prikazuje svoje viđenje aktualne situacije. A na to svakako ima apsolutno pravo, što potvrđuje i članak 38. našeg Ustava kojim se jamči sloboda mišljenja i izražavanja misli svim građanima Republike Hrvatske', zaključio je Habuš.