JOVANOVIĆ NE POSUSTAJE

'Vlada Kosor - Sanader najveća je prevara u Hrvatskoj'

19.10.2011 u 21:51

Bionic
Reading

Zoran Milanović rekao je na prezentaciji plana 21 s temom društvo bez korupcije da SDP u privođenju kraju rada Sabora ne želi biti kulisa za predizbornu kampanju drugoj stranci

'Jesmo za kompromis, ali za to je potrebno dvoje. Danas govorimo o borbi protiv korupcije koja je krajnja bilanca osmogodišnje korupcije – rekao je predsjednik SDP-a. Željko Jovanović rekao je da ima simbolike što se o korupciji govori u Zadru.

– Iz ovog grada dolazi jedan član Vlade koji ništa nije znao, ništa nije čuo, ništa nije vidio pa ni to kako su nestale milijarde iz hrvatskog proračuna – rekao je Željko Jovanović i istakao da je borbu protiv korupcije počela Vlada Ivice Račana, a da je šarena laž da se ova Vlada bori protiv korupcije.

– Nema ni jedne istrage protiv ministara koji su moćni i ministar blagodati korupcijske klime koji je iz ovog grada opet će biti prvi na listi. Treba prekinuti proizvodnju korupcije i borba započinje baš iz Zadra – rekao je Jovanović ističući da je Vlada Kosor – Sanader najveća prevara u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina.

Ranko Ostojić istakao je da će odgovarati ratni profiteri koji su pljačkali Hrvatsku kroz kriminalnu privatizaciju i da će ta imovina biti vraćena hrvatskim građanima.

– Danas policija čeka USKOK i gleda, ali to i ne čudi s obzirom na ministrovu stranačku iskaznicu. Policijska palica ne smije biti dirigentska palica. Pravi kriminalci su slobodni i treba nam podrška za rad policije – rekao je Ranko Ostojić.