ČVRSTO UKOPANI

Vladajuća koalicija i dalje bez dogovora o radu Sabora

19.10.2011 u 18:25

Bionic
Reading

Iako su se očekivali konkretni rezultati, na danas hitno sazvanom sastanku u Vladi, kojem su prisustvovali premijerka Jadranka Kosor, predsjednik HSS-a Josip Fiščić i SDSS-a Milorad Pupovac, na temu nastavka rada Sabora, dogovor nije postignut

Imali smo razgovor o tome kako stvoriti pretpostavke da Sabor u normalnoj atmosferi završi sjednicu. Došao sam na sastanak s namjerom da vidimo koje su to stvari koje još možemo odraditi, a da među nema suviše razlika oko svrhe Zakona koji bi se mogli pojaviti ili već jesu u Saboru. Potrebno je još usuglašavanja koji će se odraditi', kazao je Pupovac

Podsjetio je novinare da je stav SDSS-a oko tzv. Šeksovog zakona jasan i da ga oni neće podržati, a potom je i dodao da se o pojedinostima istoga nije razgovaralo.

Na pitanje da prokomentira kompromisni prijedlog oporbe, Pupovac je rekao da je oporba iskorak napravila i da je sada na vladajućoj koaliciji da postigne dogovor.

Iako je stav HDZ-a da se na glasanje pošalju sve točke dnevnog reda Pupovac je u to ne vjeruje i dodaje kako 'sve nije moguće'.

Za razliku od SDSS-a potporu HDZ-u će dati HSS-a. Naime, Friščić misli da HDZ ima kvorum i siguran je da će se njegovih šest zastupnika pojaviti na glasovanju.

'Ako svatko tko je preuzeo svoje obveze ispuni onda će se potvrditi da Sabor i Vlada rade svoj posao i da ćemo ono što smo kao obvezu preuzeli na sebe uspješno i privesti kraju', zaključio je Friščić.