Hrvatska HNS I SDP ZAJEDNO

Ostojić kandidat za gradonačelnika Splita

Zajednički kandidat SDP-a i HNS-a za splitskoga gradonačelnika na lokalnim izborima bit će SDP-ovac Ranko Ostojić, objavljeno je danas u Splitu

Sporazum o predizbornoj koaliciji potpisali su čelnici splitskih odbora tih dviju stranaka Marin Jurjević i Joško Dvornik.

Nakon toga novinarima je rečeno da će na lokalnim izborima, najavljenim za 17. svibnja 2009., imati i zajedničku izbornu listu čiji će nositelj biti SDP-ovac Marin Jurjević, a kandidat za jednog od dva dogradonačelnika bit će HNS-ovac Joško Dvornik.

'HNS je je naš stalni i provjereni koalicijski partner, ali i mi njihov, na lokalnim izborima u Splitu', rekao je Jurjević, a Dvornik je istaknuo kako u današnjem potpisivanju sporazuma o koaliciji sa splitskim SDP-om nema ničeg spektakularnog ni epohalnog, nego je riječ o normalnom slijedu dosadašnje suradnje dviju stranaka u Splitu.

'Imamo slična stajališta o gotovo svim problemima u Splitu, bliski smo po svjetonazoru, s tim da smo mi (HNS) s liberalnim usmjerenjem nešto bliži centru', rekao je Dvornik.

Potpisnici sporazuma vjeruju da je ta koalicija 'pobjednička kombinacija' za lokalne izbore u Splitu, a istaknuli su da su otvoreni za suradnju i s drugim strankama koje odgovaraju kriterijima i političkoj orijentaciji SDP-a i HNS-a.

Koalicijski kandidat SDP-a i HNS-a za splitskoga gradonačelnika Ranko Ostojić ocijenio je da je 'grad Split u depresiji'.

'Spremni smo zajedno (SDP i HNS) ponuditi rješenja za izlaz iz te depresije', dodao je.

Na novinarski upit koga smatra glavim protukandidatom za splitskoga gradonačelnika - neovisnog kandidata Željka Keruma ili kandidata HDZ-a, Ostojić je odgovorio kako im je najveći politički konkurent HDZ, dodajući da će se SDP i HNS usmjeriti na to.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još