ĐAKIĆ U ORAHOVICI

'U Hrvatskoj nema 'svetih krava', pa ni nacionalnih manjina'

18.10.2011 u 21:09

Bionic
Reading

Pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Orahovice obilježila je 21. Obljetnicu naoružavanja i mobilizacije prve grupe pripadnika pričuvnog sastava policijske postaje Orahovica

Pripadnici pričuvnog sastava policije Orahovice zatražili su ostvarenje prava na dionice hrvatskih branitelja koje do sada nisu ostvarili. U pozdravnom govoru ministar Tomislav Ivić obećao je da će i to biti ispunjeno i da hrvatski branitelji ne smiju biti zakinuti.

'Uistinu smo povlastičari i privilegirani, jer smo imali privilegiju, s hrvatskim grbom na čelu, boriti se i pobijediti u Domovinskom ratu. Taj ponos ne mogu ugroziti ni sudske presude, pa ni optužnice koje stižu 20 godina poslije i to od onih koji su nas napadali. Vlada RH je znala i znat će zaštititi sve hrvatske branitelje koliko god se neki 'dižu na sve četiri' tvrdeći da je to politikanstvo i da od toga neće biti ništa, izjavio je Ivić

Predsjednik HVIDR-e i saborski zastupnik Josip Đakić poručio je kako hrvatski branitelji dobro znaju tko se bori za njihova prava, a tko s podsmjehom čeka priliku da im ta prava 'režu'.

Gledamo i one koji sa zebnjom očekuju, kako će se osvećivati svima koji su stvarali hrvatsku državu. To je bojazan koja lebdi nad našim glavama i danas. Bez obzira na aboliciju, svima koji su bili za SAO Krajinu, koji su počinili zločin, ne opraštamo. To nije učinio ni Franjo Tuđman niti bilo tko. Ne možemo oprostiti nikome tko je bio umiješan u planiranje, tko je izvršio zločin. Svi ti ne mogu biti abolirani. Nema tog hrvatskog suda, nema te sudbene ni policijske vlast tko će ih abolirati. Abolicija je za one koji nisu okrvavili ruke, izjavio je Đakić.

U nastavku govora Đakić je izjavio je da u slobodnoj Hrvatskoj nema 'svetih krava', pa ni nacionalnih manjina. Ni one ne mogu biti izvan Ustava Hrvatske. – Ako se nešto kaže za njih, odmah se učinio čin šovinizma, fašizma i kako već ne. No, mi se ne sramimo niti jedne riječi, niti jednog djela niti jednog koraka koji smo učinili, naglasio je Đakić da su hrvatski branitelji garancija slobode i hrvatske suverenosti.