Hrvatska DISKRIMINACIJA I OMALOVAŽAVANJE

Žene HDZ-a: Jovanović je uvrijedio sve žene

Tajnica Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' Maja Eškinja na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci ustvrdila da je SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović u zadnjem intervjuu u subotnjem 'Novom listu' uvrijedio ne samo premijerku Jadranku Kosor nego i sve žene

Eškinja je kazala da nije jasno ruga li se Jovanović samo premijerki, mještankama Pakraca ili pokušava oblatiti sve žene, spomenuvši izbore ljepote u kontekstu nečega sramotnog i glupog.

"Uspoređivanje premijerke s natjecateljicama na izboru ljepote diskriminacija je i omalovažavanje svih njezinih nastojanja za boljitak našeg društva, ali istovremeno i omalovažavanje svih djevojaka koje su ikada sudjelovale na takvim natjecanjima te smatramo da je takav komentar nedopustiv prema tisućama žena", navela je.

Eškinja smatra da govor mržnje treba proširiti i na kategoriju vrijeđanja na osnovi spola te najavila da će, kao članica odbora za ravnopravnost spolova u gradu Rijeci zatražiti očitovanje tog tijela o izjavama riječkog dogradonačelnika Jovanovića, od kojega očekuje ispriku svim ženama.

U spomenutu intervjuu Jovanović je, upitan za komentar slogana Jadranke Kosor "J.K. iz OK", kazao: "Za prvu pratilju na natjecanju za miss Pakraca slogan je odličan i znači da će na idućim parlamentarnim izborima proći poput svojedobno na izboru za lokalnu miss. Druga pratilja. Poput misice koja je rekla 'It's ok' i otišla u povijest."
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još