(NE)MOGUĆA MISIJA

Peticija za besplatan prijevoz zagrebačkih studenata

18.10.2011 u 13:13

Bionic
Reading

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu pokreće peticiju kojom bi se od gradskih vlasti nastojalo ishoditi besplatan javni prijevoz svih zagrebačkih studenata

Naime, skupština Grada Zagreba koncem 2010. donijela je odluku kojom se ukida pravo na besplatan javni gradski prijevoz zagrebačkim studentima, osim onima s prebivalištem u Zagrebu i mjesečnim primanjima manjima od 2000 kn po članu kućanstva.

'Iznos od 83 kune, koliko bi jedan student trebao mjesečno izdvajati za pokaz, ili 830 kuna za godišnji pokaz (samo ZET) te 247 kuna mjesečno ili 2676 kuna za godišnji pokaz (ZET + HŽ), izravan je udarac na ionako loše financijsko stanje studentske populacije', ocjenjuje Danko Relić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

U ime Studentskog zbora Relić naglašava da su nedopustivi pokušaji krpanja proračunskih rupa dokidanjem prava, tim više što zagrebački studenti svojim studiranjem te boravkom u ovom gradu doprinose punjenju tog proračuna.

Peticiju Studentskog zbora u potpunosti podržava Sveučilište u Zagrebu, a svi je studenti mogu potpisati od 17. do 28. listopada 2011. na svim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu, kao i na Trgu bana Josipa Jelačića, objasnio je Relić.