TVRTKA U STEČAJU

Poduzetnik moli USKOK da ponovno istraži slučaj, ali odgovora nema

18.10.2011 u 11:19

Bionic
Reading

Nakon što je na karlovačkom Trgovačkom sudu na zahtjev radnika pokrenut stečaj nad imovinom ogulinskog poduzetnika Ivana Klokočkog, sada bivši vlasnik obratio se i USKOK-u za pomoć, no odgovor, nažalost, još nije dobio

'Nakon što se u stečaju naplate banke, radnicima neće ostati ništa. Stoga sam molio USKOK, koji me u srpnju obavijestio da prekida istragu o mom slučaju jer nema kaznenog djela nakon čega je pokrenut postupak stečaja, da ponovno preispita moje navode i optužbe da je riječ o namjernom uništavanju tvrtke kako bi se netko domogao moje imovine', kazao je Ivan Klokočki koji je osnovao tvrtku Izgradnja Hoteli d.o.o.

Podsjeća da su financijski problemi počeli kada mu je, kako tvrdi, karlovačka Porezna uprava protuzakonito razrezala porez. Zato više godina vodi spor na Upravnom sudu.

Kako tportal doznaje iz USKOK-a, kroz istragu se nisu utvrdili elementi kaznenog djela te je i takvo rješenje o istrazi dostavljeno Klokočkom. 'S pitanjem poreza ne bavi se USKOK nego Upravni sud', rečeno nam je u USKOK-u.